Voorkoming van babbeltrucs

Vanwege de diverse signalen dat er een toename is van het aantal babbeltrucs met vooral slachtoffers onder ouderen, probeert de gemeente ouderen meer bewust te laten zijn van de risico’s. Dit met als doel dat daders van babbeltrucs minder kans krijgen.

In dat kader wordt geattendeerd op het programma van TV West ‘Nog lang niet versleten’, met als presentator Fred Zuiderwijk, waarin het item babbeltrucs aan de orde kwam. Het onderliggende item in het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Den Haag en de politie.

Zie http://www.omroepwest.nl/tv/programma/170083325/Nog-lang-niet-versleten/aflevering/170088543/Aflevering-5 Vanaf 14 minuten wordt er kort ingegaan op het fenomeen babbeltrucs.

Het item geeft een goed beeld wat de babbeltrucs inhouden en hoe de kans er op kan worden verkleind.

Ter voorkoming van babbeltrucs verstrekt de gemeente Den Haag overigens gratis deurspionnen en kierstandhouders aan iedere Hagenaar. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, dan kunt u dat aanvragen via www.denhaag.nl/gratisdeurspion of www.denhaag.nl/gratiskierstandhouder . Het wordt ook gratis gemonteerd via de gemeente Den Haag.

Een kierstandhouder en deurspion zijn niet de oplossing is voor het tegengaan van babbeltrucs, omdat de trucs ook plaatsvinden in bijvoorbeeld winkelcentra. De deurspion en kierstandhouder dragen wel bij aan het voorkomen ervan.