Onderhoudswerkzaamheden op de Leyweg, tussen de Volendamlaan en de Escamplaan.

De gemeente is 7 mei begonnen met onderhoudswerkzaamheden op de Leyweg, tussen de Volendamlaan en de Escamplaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 6 juli 2018.

 

  • Opnieuw bestraten stroken tussen rijbaan en fietspad
  • Vernieuwen asfalt rijbaan
  • Verbreden vuchtheuvels ter hoogte van de zijstraten
  • Weghalen van 1 parkeerplaats (om ruimte te geven aan de boomwortels).

Planning

Het werk is in fases:

  • Fase 1 is van 7 mei tot en met 3 juni 2018.

 

Er zijn werkzaamheden aan de kant van de Laan van de Mensenrechten. Verkeer richting de Volendamlaan kan langzaam langs het werk rijden. Verkeer richting de Meppelweg wordt omgeleid. De rijrichting op het Castricumplein is omgedraaid. Bushalte ‘Escamplaan’ van lijn 23 vervalt, bij het Castricumplein komt een tijdelijke halte.

  • Fase 2 is van 4 juni tot en met 1 juli 2018.

 

Er zijn werkzaamheden aan de kant van de Edamstraat. Verkeer richting de Volendamlaan kan langzaam langs het werk rijden. Verkeer richting de Meppelweg wordt omgeleid. Bushalte ‘Escamplaan’ van lijn 23 vervalt, bij het Monnickendamplein komt een tijdelijke halte.

  • Fase 3 is van 2 tot en met 6 juli 2018.

 

Er zijn asfalteringswerkzaamheden. De rijbaan is afgesloten. Verkeer richting de Volendamlaan en bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Bushalte ‘Escamplaan’ van lijn 23 vervalt, bij het Monnickendamplein komt een tijdelijke halte.

Overlast en bereikbaarheid

De werkzaamheden geven overlast. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor voetgangers.

Veiligheid

De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Vertel kinderen om hier niet in de buurt te spelen.

Parkeren

Met borden wordt per fase een parkeerverbod aangegeven. Tijdens fase 3 zijn alle parkeerplaatsen buiten gebruik.

Huisvuil

Tijdens de werkzaamheden zijn 3 ondergrondse restafvalcontainers bij de Volendamlaan afgesloten. Verder is de Raoul Wallenbergstraat niet bereikbaar voor de vuilniswagens. U kunt de tijdelijke bovengrondse containers in de Marga Klompéstraat en de Edamstraat gebruiken. Gebruik deze plek ook voor uw gft-afval, papier en grofvuilafspraken.

Meer informatie

Neem bij vragen over de werkzaamheden contact op met de projectleider M. Ilahi via telefoonnummer 06 – 55 84 41 44.