Maatregelen Apotheek Leyenburg in verband met het coronavirus

Zoals bekend verspreidt het corona virus zich erg snel. Gezien de maatschappelijke rol van apotheken in de gezondheidszorg, is het van belang dat de continuïteit van de zorg in de apotheek doorgang kan vinden.

Om verdere besmetting zoveel mogelijk te beperken, het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen en daarmee de continuïteit van onze dienstverlening te kunnen voortzetten, zijn wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen. Leest u deze alstublieft aandachtig door.

De maatregelen die per heden in gang zijn gezet bij Service Apotheek Leyenburg zijn als volgt:

 1. Heeft u last van luchtwegklachten zoals hoesten, benauwdheid, niezen: kom dan niet naar de apotheek maar neem telefonisch contact met ons op.
 2. Kom verder alleen bij hoge noodzaak naar de apotheek. Neem anders telefonisch contact met ons op.
 3. Kom alleen naar de apotheek nadat u een afhaalbericht heeft ontvangen. Kom niet eerder naar de apotheek!
 4. Indien u de medicatie bezorgd wil krijgen, neem dan telefonisch contact met ons op om na te gaan wanneer de eerstvolgende bezorgmogelijkheid is.
 5. Als u op uw beurt aan het wachten bent bij ons, wacht dan buiten de donkere tegels (rolluiken) van de apotheek en houd een afstand van 1-2 meter van elkaar in de grote wachtruimte.
 6. In de apotheek zijn er twee balies open en mogen slechts twee personen tegelijkertijd geholpen worden. De contact plekken worden zoveel mogelijk beperkt. Ook mag u alleen per persoon naar de balie, kom alleen naar de balie en laat overige personen buiten de deur op u wachten.
 7. Zorg ervoor dat u altijd achter de geel/grijze streep blijft staan wanneer u aan de balie staat. De assistente zal ook een afstand houden tot de balie.
 8. Direct contact wordt door ons vermeden. Wij zullen daarom de medicatie op de balie neerleggen zodat u die daarna zelf kunt pakken.
 9. Er kan alleen elektronisch betaald worden, bijvoorbeeld met pin. Contante betalingen worden afgeraden.
 10. De afhaalbalie is tot nader orde gesloten om het aantal contactplekken te beperken.
 11. Heeft u een herhaalrecept dat 24-48 uur kan wachten, doe deze dan in onze brievenbus met uw 06-nummer en emailadres erop zodat wij u een bericht kunnen sturen wanneer die klaar staat.
 12. Het nummertjes apparaat is tot nader orde buiten gebruik.
 13. U wordt verzocht niet te hamsteren naar medicatie. Het hamstergedrag veroorzaakt juist medicijn tekorten