INLOOPAVOND PARKEREN 27-11-2018

INLOOPAVOND PARKEREN 27-11-2018
Afgelopen dinsdag was de inloopavond voor bewoners die nog vragen hadden over het voorstel van de gemeente om de parkeertijden in drie buurten van Leyenburg uit te breiden van 18.00-24.00 uur naar 13.00-24.00 uur.

Er waren meerdere ambtenaren van de gemeente aanwezig alsmede de projectleider. Er zijn al aardig wat enquêteformulieren binnen, maar of de 35% gehaald wordt is nog afwachten.

Als dit niet het geval is dan komt er een nieuw probleem voor Leyenburg.

Insturen kan nog tot 17 december 2018 !!!
Een bestuurslid van het wijkberaad was er ook en heeft met de gemeente gesproken over de bewering in de brief, dat de parkeerdruk ‘s nachts onder de 90% is, terwijl de bewoners van vooral Buurt 1 (zie foto) ‘s nachts rondjes rijden tevergeefs op zoek naar een legale parkeerplek. Zoals elders al is vermeld, komt dat cijfer vanuit de gemeente die de buurten 1, 2 en 3 bij elkaar optelde en dat door 3 deelde om tot een gemiddelde te komen. Buurt 3 heeft veel parkeerruimte op eigen terrein bij de flatgebouwen en heeft een parkeerdruk ‘s nachts van 55%. Het gemiddelde van 3 buurten kwam daardoor onder de 90%. Geen goede weergave van de parkeerdruk in de buurten 1 en 2 van Oud-Leyenburg.
Een eeuwig discussiepunt.
Verder was er nog geen nieuws te melden wanneer de parkeergarage in de Nieuwersluisstraat zal worden afgebroken en plaats gaat maken voor een parkeerterrein op straatniveau.