Florence Sieraden Atelier: werken met gebruikte materialen

In wijkrestaurant Keu’s Genoeg kunnen 60-plussers iedere woensdag aanschuiven in het Sieraden Atelier. Deelnemers gaan aan de slag met het maken van eigen sieraden van vaak gerecyclede materialen. Docente Klara Paternotte Fronkova leert ze daarbij een bijzondere manier van creatief werken.

De 41-jarige docente van het Sieraden Atelier werkt graag met gebruikte materialen. “Je kunt bijvoorbeeld van papier, van magazines of kranten, kralen maken. Die lakken we dan af, zodat ze waterbestendig zijn. Deelnemers kunnen daarvan vervolgens kettingen maken of armbanden. De laatste kralen die we hebben gemaakt, leverden een soort indianenkettingen. Het is leuk om te zien dat het mensen onder begeleiding altijd prima lukt.”

Kettingen van blikjes Klara Paternotte Fronkova werkt het liefst met gebruikte materialen. “Ik houd ervan om te recyclen. Zo wil ik tijdens het Sieraden Atelier bijvoorbeeld ook nog kettingen en armbanden gaan maken van conserven- of frisdrankblikjes. Ook daar kun je heel mooie dingen van maken, op eigenlijk een heel goedkope manier. Mensen leren tijdens het atelier op een andere manier kijken en omgaan met gewone materialen. We werken met elkaar toe naar een expositie. Natuurlijk mogen de deelnemers alle zelfgemaakte sieraden mee naar huis nemen.”

Elke woensdag Het Sieraden Atelier wordt georganiseerd door Florence en Koorenhuis, een Haagse organisatie voor kunsteducatie voor iedereen in Den Haag. Het atelier vindt elke woensdag plaats van 10.30 tot 12.00 uur. Instroom is op elk moment mogelijk. Het atelier wordt gehouden in wijkrestaurant Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag. Ervaring met sieraden maken is niet nodig. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via naar 070 – 41 31 000.